O nas
Zarząd
Działalność naukowa
Aktualności
Regulamin koła
Galeria
Linki
Kontakt





Projekty

1) Wdrażanie systemów zapewnienia bezpieczeństwa zdrowotnego żywności w tym GHP, GMP i HACCP dla kuchni Ośrodka Wsparcia dla Osób Bezdomnych Bractwa Miłosierdzia im. Św. Brata Alberta w Lublinie przy ulicy Zielonej w Lublinie
2) Wykonanie audytu wewnętrznego dla Ośrodka Wsparcia dla Osób Bezdomnych Bractwa Miłosierdzia im. Św. Brata Alberta w Lublinie przy ulicy Dolnej Marii Panny
3) Dni Otwarte UP w Lublinie 15.03.2012 r. - Link
Link
4) Wywiad z Prezes SKN p. Justyna Paciorek i opiekunem Koła p. dr inż. Agnieszką Latoch - tekst zamieszczony na portalu biotechnologia.pl
Link - zobacz
5) Dni Wydziału Nauk o Żywności i Biotechnologii (i Agrobioinżynierii) 16.05.2012 Link
6) Udział w Lubelskim Festiwalu Nauki:
Dnia 18.09.2012r. p. Justyna Paciorek wygłosiła prezentację na temat substancji dodatkowych
7) Udział w Kongresie Studenckich Kół Naukowych TYGIEL 2012
Dnia 19.09.2012 r. podczas Kongresu Studenckich Kół Naukowych TYGIEL 2012 Panie Katarzyna Fałek, Grażyna Głuchowska-Gołda i Beata Smalej zaprezentowały referat na temat HACCP w gastronomii


Udział w audycjach radiowych – Akademickie Radio Centrum w Lublinie
a) Justyna Paciorek - audycja popularno-naukowa z cyklu „Co to jest?”
– przechowywanie żywności - emisja 10.10.2012
b) Beata Smalej - audycja popularno-naukowa z cyklu „Co to jest?”
- produkcja pasztetu oraz kryteria wyboru konsumenckiego tego produktu
- emisja 23.11.2012
c) Grażyna Głuchowska-Gołda - audycja popularno-naukowa z cyklu „Co to jest?”
- produkcja parówek oraz kryteria wyboru konsumenckiego tego produktu
- emisja 07.12.2012
d) Grażyna Głuchowska-Gołda Emisja - audycja popularno-naukowa z cyklu „Co to jest?”
- etykiety umieszczane na produktach spożywczych – uświadamianie konsumentom
jak ważne jest czytanie etykiet znajdujących się na produkcie - emisja 11.01.2013
e) Beata Smalej - audycja popularno-naukowa z cyklu „Co to jest?”
- zagadnienia dotyczące MOM-u (mięsa oddzielonego mechanicznie) – zwrócenie uwagi konsumentów, że MOM, pomimo swojej nazwy w rzeczywistości nie jest mięsem
- emisja 25.01.2013
f) Justyna Siek i Monika Wargacka - audycja popularno-naukowa z cyklu „Student Ci wyjaśni”- znakowanie żywności – emisja 05.2012